AMAZING GERECHTEN VOOR ASTRID IN KEUKEN VAN SOFIE

Home/Nieuws/AMAZING GERECHTEN VOOR ASTRID IN KEUKEN VAN SOFIE

26/12/2014

AMAZING LEKKERE GERECHTEN VOOR ASTRID BRYAN IN DE KEUKEN VAN SOFIE

VAN MAANDAG 29 DECEMBER 2014 TEM VRIJDAG 2 JANUARI 2015 OM 18.05

Het eindejaar is in zicht en dus mag het allemaal wat meer zijn in De Keuken van Sofie. Na de feestelijke gerechten die Sofie vorige week samen met Rani De Coninck op de tafel toverde, doet ze dat van maandag 29 december 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015 opnieuw. Haar souschef bij de overgang van oud naar nieuw is niemand minder dan Hollywoodvrouw en mediafenomeen Astrid Bryan. Zij ziet een smakelijk feestje wel zitten… en het spreekt voor zich dat daarbij regelmatig haar typische “outstanding” en “out of control” Antwengelse uitspraken aan te pas komen. 

Astrid Bryan vertoeft nog maar enkele minuten in de keuken op maandag 29 december of ze moet al met een groot scherp mes een gekookte kreeft te lijf gaan. Dat gerecht stond in haar jeugd immers gegarandeerd op het feestmenu met Nieuwjaar. Sofie kiest voor een feestschotel met de combinatie van kreeft, zalm en garnaal. Astrid bekent dat ze “het beest helemaal zou opeten”, maar weet haar gelukkig toch nog wat in te houden voor de vier andere gerechten.

Op dinsdag 30 december maakt Sofie een feestelijk voorgerecht met ingrediënten die Astrid eigenlijk niet lust. Het wordt een parmentiersoepje van aardpeer met kaviaar en oester en net dat laatste vindt Astrid helemaal niet “amazing”. Ze leert van chef-kok Sofie niet alleen hoe je oesters lekker kan bereiden, maar ook hoe je ze op een veilige manier kan openen. Het is duidelijk dat voor Astrid een nieuwe wereld opengaat, maar het is nog de vraag of de oesters ook op applaus onthaald zullen worden. 

AstridBryanDeleyeRoeselare

Op oudejaarsavond, woensdag 31 december, trekt Sofie alle registers open. Wanneer er een smakelijk stuk rosbief verschijnt in de keuken, bekent publiekslieveling Astrid Bryan dat ze op regelmatige basis haar groot stuk vlees nodig heeft. Na het eerste glaasje wijn komt Astrid helemaal los en voelt ze een echte teamspirit ontstaan. De vooravond kan helemaal niet meer stuk wanneer ook  de bruingebakken rosbief met gevulde sweet patatoes geserveerd wordt. 

Ondanks de zware nacht staat Sofies kookgaste de dag nadien opnieuw paraat om samen te kokerellen. Beide dames zetten het jaar meteen feestelijk in met een fles bubbels. Op donderdag 1 januari kiezen de dames voor een gerecht dat ideaal is om een eventuele kater te doen verdwijnen. Astrid eet het in haar tweede thuisland altijd als ze een zware nacht achter de rug heeft: knapperig gefrituurde kip of fried chicken met chili cheese cornbread.

Sofie sluit de culinaire feestweek met Astrid Bryan naar goede gewoonte af met een zoete zonde. Vrijdag 2 januari is dan ook een absolute hoogdag voor de Hollywoodvrouw, die verzot is op alle soorten vlaaien en taarten. Deze keer wordt het een Amerikaans geïnspireerde pompoentaart met pruimen. De dames gaan enthousiast aan de slag met messen en deegrollen en kunnen alvast niet wachten om van hun zoete bereiding te smullen.

26 december 2014|Categories: Nieuws|Tags: |

About the Author:

Fotograaf