Op zaterdag 3 december was het drummen geblazen in ’t Kuipke te Gent. Daar vond voor de eerste maal het “FESTIVAL van de AMBIANCE” plaats. 6000 enthousiaste fans stonden om 17u al te drummen om binnen te geraken om hun grote idolen te zien.

Om 19u was het dan zover. De spits werd afgebeten door presentator Filip D’Haeze met z’n groepje Swoop.
Schlagerkoningin Laura Lynn bracht hun populaire nummer 1hits zoals “Je hebt me 1000X bedrogen” “ Je doet de wolken verdwijnen…”.

Een eerbetoon “Aan alle vrouwen” kregen we van charmezanger Jo Vally. Het jonge Vlaamse accordeon duo The sunsets kregen het volledige publiek mee. Ze scoren de ene na de andere hit zowel solo als samen met Lindsay. Deze avond brachten ze medley, “Hij speelde accordeon”…Ook Lindsay zelf is van de partij met nummers van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, Deze nacht mag eeuwig duren,… Lindsay mocht haar vrienden van de Sunsets een gouden plaat overhandigen voor de verkoop van hun CD Route du soleil.

De immer vrolijke Nederlander, Dennie Christian bracht het publiek in vervoering met “Besame mucho“, het Marsupilamielied.
Wie zeker niet op het lijstje van Festival van de Ambiance mag worden vergeten is Willy Sommers, die dit jaar 40jaar op de planken staat. Met “Als een leeuw in een kooi”, “laat de zon in je hart” kwam spontaan de polonaise op gang.

Boven op de berg, ik schreeuw het van de daken zijn dan weer de hits van Yves Segers die synoniem staat met Ambiance. Musical en schlagerzanger Danny De Munk bracht dan weer Ik voel me zo verdomd alleen.
Nieuwkomer van het jaar David Vandyck, die dit weekend op 1staat in Anne’s top 10, bracht z’n single “ Een superlange Nacht
Tijd voor de polonaise” is maar een woord en de zaal staat in vuur en vlam. Christoff weet hoe hij de polonaise in gang moet krijgen. Ook z’n “Zeven zonden”, “Mijn nummer één”… zijn de absolute toppers die zorgen dat de Ambiance erin zit.
Luc Steeno zorgde met “Ik mis je elke dag”, “Je bent als de zon”,…. de sfeer naar een andere dimensie. De afsluiter van de avond waren de jongens waar iedereen zat op te wachten. 3 knappe soapacteurs die nog kunnen zingen daar waren de fans op aan het wachten. De Romeo’s brachten hun nummer 1 nummer “Viva de Romeo’s”. Met hun “Schlagermedley” zorgden de heren dat de zaal volledig uit z’n voegen barstte.

FESTIVAL van de AMBIANCE staat gelijk polonaise, fun maar vooral Ambiance.Volgend jaar gaat het FESTIVAL van de AMBIANCE door op 1december. Allen daarheen is de boodschap!

Meer foto’s : http://www.showbizzsite.be/fotoboek/fotos.asp?aid=11997 en in het fotoboek op http://www.ermmediasite.be

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]


 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]