Op vrijdag 20 januari werd na de avant- première van “tot altijd” de Master van de 6de editie van het Film Festival Oostende bekend gemaakt. Na Masters als Arno, Tom Barman, Maurice Engelen, Bart De Pauw en vorige Master Peter Van Den Begin is het nu aan de eerste vrouwelijke Master. De eer valt dit jaar de beurt aan de veelzijdige actrice Barbara Sarafian. De Master is het gezicht en uithangbord voor het FFO maar ze kiest zelf ook een selectie van haar favoriete films ( de master selection).FFO valt dit jaar iets later namelijk van 7 september tot 15 september. 15 september is de apotheose van het FFO met de uitreiking van de filmprijzen. Barbara zetelt dan uiteraard in de jury van deze prijzen! Barbara werd bekend bij het grote publiek als Matty in “AANRIJDING IN MOSKOU”. Ook op tv en radio is ze bekend. In alles kan beter had ze haar eerste tv-rol. Waardoor ze nu niet meer weg te denken is van het grote scherm. Rollen in “Zot van A”, “dubbelleven”, “Rundskop” ( genomineerd op de shortlist van de Oscars), “tegen de sterren op” en in 2012 te zien in “Allez Eddy” Reactie van Barbara na de bekendmaking: “ ik heb niet lang moeten nadenken over dit aanbod, ik zie het als een hele eer.

M’n eigen accenten leggen als Master zal zich vooral zitten in films optillen naar een hoger niveau.” Barbara houdt van Oostende maar welke herinneringen ze aan de badstad heeft wou ze niet aan het grote publiek kwijt. “Tot Altijd” werd de eerste avant première voor het FFO 12. De film over het leven van Mario Verstraeten zeer positief onthaald bij het publiek.Je wordt echt meegezogen in het verhaal over euthanasie. Af en toe wat humor en dan terug naar de realiteit , zeer aangrijpend. Na de film was er een staande ovatie voor Nic Baltazar die aanwezig was met Iwein Segers en Lotte Pinoy. Reacties na de film waren unaniem: “zeer aangrijpende film met mooie close-ups, de muziek was echt aangepast aan de film”. Mensen die Mario Verstraeten zelf hebben gekend zeggen dat ze hem zeker herkennen in Koen De Graeve. “Hij was zelf zo sarcastisch over zichzelf”, ” Nic Baltazar heeft het beste van zichzelf in de film gelegd”