Op vrijdag 1 juni was het de laatste van het seizoen voor “Het Muziekcafé” van Radio 2. Op het strand van duinbergen, in het spiksplinter nieuwe strandpaviljoen, waren David Van Ooteghem en Albrecht Wauters de gastheren van de avond. Er was een groot feest beloofd voor de trouwe luisteraars en tevens ook winnaars die aanwezig waren. Naar goede gewoonte waren tal van Vlaamse artiesten aanwezig De Romeo’s, Laura Lynn, Sandrine, Dean, Soulbrothers, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel.

De 6-maand zwangere Laura Lynn bracht een primeur. Haar nieuwste single “ Maar met Vlaamse meisjes” een cover van Rita Deneve. David had ook nog een verassing in petto voor Laura, nl een gesprekje met de ongeboren baby. Daar probeerde Van Ooteghem nog een primeur te bemachtigen, maar Laura gaf de naam van het ongeboren meisje niet prijs. Samen met vriend Matthias Lens bracht ze haar vrolijke “Kusjesdans”. David Van Ooteghem en Albrecht Wauters waren echte gentleman’s en gaven een pakje aan het duo voor de kleine uk. Een baby-shirt met opschrift “ De kleinste uk van de grootste familie”[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

 

 

Ook Jonas Van Geel, bekend bij ons allen met z’n geslaagde imitatie van Regi, Caroline Genez,… in “Tegen de Sterren op” was van de partij. Hij deed er z’n Regi-imitatie na ( Regi zelf kon niet aanwezig zijn voor z’n huwelijksfeest van 2 juni)

Jonas trad samen op met Jelle Cleymans. Vlaamse covers in een modern jasje. Ook met een gelijkaardig concept treden de “soulbrothers” op. Deze laatste aflevering van het seizoens had nog meer verrassingen in petto. Zo was er een duel om de beste nieuwe saus te maken tussen de “Soulbrothers” en De Romeo’s. De laatsten wonnen overtuigend voor jury lid Sandrine.

Ook De Romeo’s hadden een primeur. Namelijk hun nieuwste album “ Feesten in stijl” kwam deze dag uit. Volgens de jongens is het een zeer afwisselende cd met 7 eigen nummers. Op de vraag of iedereen een lijntje schrijft antwoorde het trio dat ze vooral in hun tourbusje inspiratie opdoen en deze dan ook noteren.

Artikel en foto’s kan je hier ook nalezen.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]