De bewoners van de Kwadestraat te Roeselare trekken aan de alarmbel i.v.m. de staat van hun straat in het kader van het nieuwe ziekenhuis (2017-2018).

 

Over enkele jaren komt er in de Kwa
destraat het nieuwe ziekenhuis, daardoor worden er al geruime tijd geen onderhoudswerken meer uitgevoerd aan het wegdek van de straat. Sommige stukken blijken er echt erg aan toe te zijn, bij regen spat de modder tot tegen de gevels. Overal ligt grind waardoor het rijden met een bromfiets of fiets een echt gekkenwerk is geworden. Er wonen enkele oudere mensen en minder-validen die bijna hun huis niet meer uit kunnen.

Het gemeentebestuur heeft enkele kleine herstellingen uitgevoerd maar de hechting komt binnen enkele dagen terug los waardoor er terug meer grind bijkomt.

Concreet vragen de bewoners een snelheidsbeperking om ongevallen te voorkomen, enkel nog doorgaand verkeer om het wegdek niet verder te laten dalen in waarde en eenrichtingsverkeer om het komende verkeer naar de werken van het ziekenhuis in goede banen te leiden.