27/02/2014
Personages:
  • Herbert Flack (Hoofdinspecteur Pieter Van In)
  • Francesca Vanthielen (Onderzoeksrechter Hannelore Martens)
  • Louis Talpe (Inspecteur Eric Vranckx)
  • Michel Van Dousselaere (inspecteur Rudy Snels)
  • Lucas Van den Eynde (Inspecteur Guido Versavel)
  • Ludo Hoogmartens (Inspecteur Robert De Maegd)
  • Herman Boets (Wetsdokter Leo Vanmaele)
  • Marc Lauwrys (Inspecteur Rudy Snels)Aspe Persvoorstelling
Voorstelling van het 10de en laatste seizoen. 12 Jaar geleden begon het met een vraag naar de Brugse burgemeester of het mogelijk was om 1 seizoen te draaien in de mooie Brugse straten. Hoeveel dagen vroeg de burgemeester waarop de regisseur zei 150 draaiuren, graag zei de burgemeester want normaal moet je betalen voor het aantal uren dat je wil draaien. Waarop een overeenkomst kwam dat niemand iets betaalde en Brugge zou helpen me de opnames. Herbert Flack speelt in alle afleveren en dat 10 seizoenen aan een stuk, zonder enige “diva” allures en werkelijk een fijn mens om mee samen te werken klinkt het. In het nieuwe en laatste seizoen zijn er heel wat nieuwe gezichten te zien maar ook heel wat oude bekende. Doordat ‘Jelle’ in het vorige seizoen neergeschoten werd diende men een nieuwe ploeg op te stellen waarin ‘Van In’ terug innig samen werkt met  ‘Hannelore Martens’ komen de oude gevoelens terug of blijft ‘Van In’ trouw aan ‘Eva Schoofs’? Gedurende de opnames verbleef Herbert elk seizoen 8 maanden in Brugge waardoor het afscheid zwaar viel. De stad Brugge hielp zoveel waar kon en nodig was… politie, brandweer, bewoners iedereen hielp mee. Er is werkelijk 1 heel bekende figurant in het nieuwe seizoen…. Pieter Aspe zelf….. In het nieuwe seizoen kan je ook genieten van heel wat nieuwe romances tussen oude en nieuwe gezichten. 1 ding is zeker Aspe zal altijd blijven leven…
De wetten volgens ‘Van In’
Wet 1: Wantrouw altijd een dag die rustig begint.

Wet 2: Iedereen is verdacht tot de dader gevonden is
Wet 3: Doe nooit een inval alleen
Wet 4: Computers zijn enkel toegankelijk voor bevoegden
Wet 5: Dood ben je voor altijd
Wet 6: Echte vrienden heb je voor al tijd