01/03/2014

“Alles is begonnen met dit ene liedje… “Afscheid” zo begon Glennis Grace haar concert in het kursaal van Oostende. 3 Jaar geleden werd Glennis Grace gevraagd om mee te doen aan het programma “Beste zanger/zangeres van Holland”.
Glennis Grace kreeg de opdracht 4 dagen naar Frankrijk beetje zingen, beetje jammen en dat zag ze wel zitten. Glennis Grace koos voor het nummer “afscheid” van Volumia! Wat ze toen nog niet wist was dat er 1 hele hoge noot in dat nummer zat. Glennis Grace had 1 kans om dit goed te doen, 1 take en dat was het. Glennis Grace was echter niet zo tevreden over haar prestatie.  Eens terug in Holland was Glennis Grace aan het optreden en vroeg haar moeder of ze het programma “Beste zanger/zangeres van Holland” even wou volgen. Net op het moment dat Glennis Grace op de bühne stond, was ze ook te zien op tv. Na het optreden belde ze haar moeder om te vragen hoe ze “Afscheid” vond. Haar moeder kon 1 ding zeggen…. ‘meisje meisje wat heb je nu gedaan?‘.
En vanaf dan is alles begonnen voor Glennis Grace…. dankzij die ene hoge noot.
Het ene nummer na het andere bracht iedere keer een ontroerend verhaal. Zo vertelde Glennis Grace ook dat toen ze 8 jaar oud was er iets vreselijks gebeurde. Glennis Grace en haar familie keken televisie toen plots alles uit ging. Boven brak er een hels geluid uit en op een paar seconden stond alles in lichterlaaie, wat een geluk dat haar oom en tante in de straat woonden waarop haar mama riep dat Glennis Grace zo vlug mogelijk naar haar oom moest lopen. Gedurende de tijd dat de renovatie duurde logeerde Glennis Grace bij haar oom en om haar op te beuren speelde hij altijd liedjes, waarvan eentje Glennis Grace bij is gebleven… John Denver: “you fill up my senses“.
De drang om zo te kunnen zingen is ontstaan door Whitney Houston door haar stem vond ik mijn stem vertelde Glennis Grace . Glennis Grace haar doel was om de hoge noten te halen met haar stem zoals Whintey Houston dat deed… dus heeft Glennis Grace een studio gebouwd en elke dag na school oefende ze de nummers. Het enige wat Glennis Grace  deed was oefenen en oefenen… en toen het haar lukte voelde ze zich vrij…
(Tekst Joyce H.)