12/04/2014

De zaal van het Kursaal loop volledig vol om Will Tura te zien… als de lichten helemaal uit gaan komt Will Tura stilletjes op en neemt plaats achter een vleugelpiano. Live speelt hij het liedje ‘Vrede’ met slechts 1 volgspot en volledige stilte vanuit de zaal gaat Will Tura van start. Het 2de nummer draagt hij op aan Nelson Mandela genaamd ‘Bella Africa’. Will Tura speelt niet alleen live piano maar ook gitaar waarop hij verteld dat hij overal zijn gitaar bij heeft zo ging hij naar Nashville en voelde zich als een kind in een speelgoedwinkel met alle gitaren rond zich. Waarop het nummer ‘Hello Nashville’ volgt. Met de hele band The happy horse brengt Will Tura alle grote hits live en vol enthousiasme. Alle genres komen aan bod, van country tot jazz alles word gespeeld. Na een reeks mooie nummers roept Will Tura een artiest op het podium met een prachtige en krachtige stem namelijk Andrei Lugovski. Met het eerste liedje ‘Que Sara’ en enkele vlotte dans bewegingen krijgt Andrei Lugovski direct het publiek mee in een toffe sfeer. Will Tura en Andrei Lugovski brengen samen een nieuwe versie van het alom bekende liedje ‘My way’ waarop Will Tura in het engels zingt en Andrei Lugovski in het Russisch zijn moedertaal.

Tekst Joyce H.

Alle foto’s van Will Tura bekijk je hier, de foto’s van Andrei bekijk je hier.