De affiche van Night of the Proms wordt aangevuld met een Belgische topband van wereldformaat. Speciaal voor de 30ste editie komt met Hooverphonic een groep naar het Antwerps Sportpaleis die al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatoren stond. Ondersteund door Il Novecento zullen ze hun songs brengen zoals ze misschien wel het mooist tot hun recht komen: met een groot orkest.

De Belgische band Hooverphonic staat ervoor bekend zichzelf continu heruit te vinden en verrast regelmatig met een compleet nieuwe sound. Tussen debuutplaat ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’(1996) en het meest recente album ’Reflections’ (2013) heeft Hooverphonic een wilde en eclectische rit afgelegd: van triphop tot strijkers, van psychedelische weirdness tot bombastische orkesten. Het eerste grote wapenfeit vinden we terug in 2000, wanneer de groep Europa en de Verenigde Staten verovert met het album ‘The Magnificent Tree’ (goed voor 107 weken in de Vlaamse albumcharts), waarvan ‘Mad About You’ uitgroeide tot een internationale hit van formaat. Na een eerste uitstap richting bombastische composities met ‘Jackie Cane’ (2002) volgde ‘Sit Down and Listen to’ (2003), een intiemere plaat, opnieuw gevolgd door de eclectische dubbel-cd ‘(No) More Sweet Music’ (2005). Gouden en platina albums en nummer één-noteringen zijn sindsdien een evidentie. Zo behaalden alle platen die Hooverphonic sinds 2000 uitbracht minstens de top 5, met nummer één-noteringen voor de drie recentste albums.

Als bekroning voor hun succesvolle carrière en ijzersterke live-reputatie mochten bandleden Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs begin dit jaar nog de MIA voor beste groep op zak steken. Toen ze enkele jaren geleden uitpakten met het album ‘Hooverphonic with Orchestra’ werd nogmaals duidelijk dat hun nummers zich er uitstekend toe lenen om live gebracht te worden met groot orkest. De daaropvolgende tournee bracht hen van de ene uitverkochte zaal naar de andere, waaronder zelfs een volledig gevuld Sportpaleis als orgelpunt. In november komt Hooverphonic ter gelegenheid van de dertigste editie van Night of the Proms terug naar het Sportpaleis voor een uitgebreide bloemlezing uit zijn rijke repertoire.

MIAs Music Industry Awards

Voor liefhebbers van grote arrangementen en sterke songs wordt het de moeite waard in november naar Antwerpen af te zakken. “Van alle Belgische acts is Hooverphonic misschien wel de meest geschikte om deze speciale editie op te luisteren”, aldus de organisatoren. “Zo kunnen we dit jaar een van de strafste live-bands én songwriters combineren met het internationaal gerenommeerde orkest Il Novecento op éénzelfde podium. Een unieke combinatie die we nog niet gehad hebben.” Of zoals Alex Callier, frontman van de band, het gepast verwoordt: “A marriage made in heaven”.

Night of the Proms 2014, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 7, zaterdag 8, donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 november om 20.30 uur. Kaarten van 22 tot 46 euro. Groepskorting en Anniversary Hot Ticket voor groepen vanaf 20 personen. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com.