25/09/2014

Kürt Rogiers lanceert allereerste radionovelle

Nog geen maand is hij bezig met z’n eerste soloprogramma op de radio, of Q-dj Kürt Rogiers verrast al met een primeur. Vanaf maandag 29 september eindigt hij z’n Q-middagprogramma Kürt & Company elke werkdag om 12u50 met de eerste Vlaamse radionovelle: Tweede Verdiep Links. Dat maakte Kürt Rogiers vanmiddag bekend op Q-music.

Openbedrijvendag Dovy

Kürt Rogiers rechts op de foto

Sitcom met Rogiers zelf in de hoofdrol

Zeg nooit ‘luisterspel’ tegen een radionovelle, want Tweede Verdiep Links wordt een echte sitcom van hooguit 1 minuut per dag. De verhalen spelen zich af op de bedrijfsvloer van de fictieve Firma Verspecht. Brik Van Dyck staat in voor de scenario’s.

De vijf hoofdpersonages zijn: nieuwe werknemer Tom De Pril (gespeeld door Kürt Rogiers zelf) en zijn collega’s Glenn, Bie, Karen en meneer Stuer. Pas in de vijfde aflevering wordt het personage van Kürt geïntroduceerd als nieuwe collega. Die wordt uitgezonden op vrijdag 3 oktober.