14/09/2014

Pierce Brosnan is in het land. Hij komt zijn nieuwe film “The November Man” voorstellen op Filmfestival Oostende. Om 19u kreeg hij zijn ster op de Walk of Fame op de Zeedijk van Oostende en betrad daarna de rode loper van FFO. Daaropvolgend zal Brosnan na de filmvoorstelling het publiek te woord in de uitverkochte filmzalen zelf.

Pierce Brosnan is vandaag in Oostende om zijn nieuwe actiethriller voor te stellen op Filmfestival Oostende. Brosnan kreeg een ster op de Walk of Fame op de Zeedijk van Oostende. Hij onthulde zijn ster met glans, in aanwezigheid van honderden fans. Aan de rode loper stond alweer heel wat publiek te wachten op een glimp van Pierce Brosnan. Hij deelde vele handtekeningen uit, maakte selfies met en begroette zijn fans.

Nadat de volle zalen “The November Man” gezien zullen hebben, komt Brosnan nog even in de filmzalen zelf om de actiethriller te bespreken. Pierce Brosnan vertolkt in “The November Man” een gevaarlijk en getraind ex-CIA-agent die terug wordt opgeroepen voor een behoorlijk persoonlijke missie. Hij staat in voor de bescherming van Alice Fournier (Olga Kurylenko), die een jarenoude samenzwering aan het licht zou kunnen brengen. Hij moet het hierbij opnemen tegen zijn voormalige CIA-protégé David Mason (Luke Bracey) en komt terecht in een dodelijk spel tussen hoge CIA-kopstukken en de Russische president.

Film Festival Oostende

Het scenario is van de hand van Michael Finch & Karl Gajdusek en is gebaseerd op de roman “There are no spies”, één van de bestsellers uit de “November Man”-boekenreeks. De film werd geregisseerd door Roger Donaldson, die we kennen van “The Bank Job” (2008), “The Recruit” (2003) en “Dante’s Peak” (1997).

Pierce Brosnan begon zijn carrière met enkele rollen in televisieseries en bijrollen in films als “Mrs. Doubtfire” (1993). Hij verwierf echter grote bekendheid met zijn rol van Britse geheim agent James Bond in “GoldenEye” (1995), “Tomorrow Never Dies” (1997), “The World Is Not Enough” (1999) en “Die Another Day” (2002). Daarna speelde hij in tientallen films zoals “After The Sunset” (2004), “Laws Of Attraction” (2004), “Mamma Mia!” (2008) en “The Ghost Writer” (2010). Brosnan is als medeoprichter van productiehuis Irish DreamTime ook filmproducent van onder meer “The Thomas Crown Affair” (1999), waarin hij zelf de hoofdrol speelde.