07/05/2015

‘Als Jij Zo Naar Mij Kijkt – Single’ van Dina Rodrigues

Download hem hier

 

Dina wilde dit alvast met ons delen.

Beste vrienden en fans ,

Eindelijk is het zover, mijn eerste Nederlandstalige single!

Waarom in het Nederlands deze keer? Wel, de keuze om dat te doen is, net als de keuze van het nummer, niet toevallig. Het zal voor velen van jullie geen geheim zijn dat ik doodgraag Céline Dion zing. En dit specifieke nummer “I’m alive” heeft een diepe persoonlijke betekenis in mijn leven.

Liefde kan mensen laten opbloeien, tot grote hoogte laten stijgen en je doen denken dat je alles aan kan. Het leven is prachtig en vol wonderen op het moment dat je hart zich overgeeft aan dat intense, warme gevoel waarvan je hoopt dat dat altijd blijft duren. Maar diezelfde liefde kan je ook tot wanhoop brengen en laten twijfelen aan alles waar je in gelooft als het niet brengt wat je ervan verwachtte.

Ik heb een aantal nare ervaringen op liefdesgebied, en ik zal zeker niet de enige zijn. Dit liedje had al een speciaal plekje in mijn hart maar ik wilde daar mijn persoonlijke ervaringen aan koppelen. Het uitgebreide verhaal achter het nummer is voor wie dat wil binnenkort elders te lezen, maar ik wilde dat mensen kracht kunnen putten uit de tekst in combinatie met de mooie muziek van Céline Dion.

Toen ik aan Peter van Noort om een tekst voor me te schrijven, had ik nooit gedacht dat hij zo sterk zou zijn. Ik geloof niet in toeval en deze tekst is letterlijk op mijn lijf geschreven, ik vraag mij nog steeds af hoe kan Peter dat kon weten, want hij wist niets van mijn verhaal. Zoals hij in het liedje schrijft:

Mijn onzekerheid is verleden tijd
Liefde heeft opnieuw mijn hart bereikt
Ieder woord klopt met wat ik meegemaakt heb, en wat wij samen nog steeds mee maken. Mijn grote liefde heb ik nu inmiddels inderdaad leren kennen, hij heeft voor mij gekozen. Dat wat hij mij geeft is niet een vlucht of zomaar voor even en wat hij nu mij laat zien is precies dat wat ik al zolang heb gemist…

De tekst in het liedje is in het kort mijn eigen verhaal. Ik kan zeggen dat ik ooit dacht te weten wat liefde is, maar ben er achter gekomen dat ik nu pas écht besef wat liefde inhoudt, door mijn ervaringen van toen en nu naast elkaar te leggen.

Ik ben heel gelukkig nu en mag trots zijn dat ik de juiste persoon gevonden heb. Ik word door hem gesteund in alles wat ik doe, en mag van hem zijn wie ik ben.
Het waren zware jaren die ik nu achter de rug heb, maar die zijn nu verleden tijd!

Mijn oprechte en liefdevolle dank om mij door de jaren heen steunen en om er altijd te zijn. Samen met jullie en mijn geloof is dit tot stand gekomen.

Met liefde Dina R.