22/02/2016

‘Topmoment’ markeert een nieuw geluid in Herberts carrière

Twee jaar geleden stelde Herbert Verhaeghe zijn album ‘Kleur’ voor. Waar de zanger zich op ‘BijZoNder’ nog vastklampte aan het repertoire van zijn muzikale helden van BZN, nam hij op ‘Kleur’ het heft in eigen handen. Het album markeerde de start van een nieuwe muzikale koers die hij op z’n nieuwe album ‘Tijd’ driftig verder zet. Op dat nieuwe album is het nog even wachten tot 1 maart 2016, maar de nieuwe single is ondertussen uit! Voor de fans van Herbert is dat alweer een… topmoment!

Het gaat goed met de carrière van Herbert Verhaeghe. De afgelopen jaren wist de zanger een vast team rond zich te verzamelen en samen met hen bouwt hij langzaam maar zeker aan een solide carrière. Producer Peter Keereman maakt al sinds het begin deel uit van het creatieve team rond de zanger en weet als geen ander het beste in Herbert naar boven te brengen.

Dat was al duidelijk op ‘Kleur’, een album dat Herbert in het voorjaar van 2014 voorstelde. Het album bevatte heel wat muzikale pareltjes maar begin vorig jaar werd pas echt duidelijk dat Herbert een versnelling hoger wilde schakelen. Z’n single ‘Déjà-Vu’ was daar een eerste voorbeeld van. Het nummer laat een andere Herbert horen dan we tot dusver gewoon waren. De sound frisser, de zang scherper,… Het resultaat laat niet lang op zich wachten: het nummer behaalt in geen tijd een mooie plaats in de nationale en landelijke hitparades.

Ook de opvolger ‘Elisa’ was een schot in de roos. Met een zelfgeschreven tekst op de tonen van Boney M’s ‘El Lute’ weet Herbert de perfecte najaarssingle van 2015 te presenteren.

‘Topmoment’ is de derde single uit het nieuwe album – het vierde al – dat Herbert op 1 maart 2016 voorstelt in Oostende. Het nummer gaat over twee mensen die na een hele tijd samen nog eens onderstrepen dat ze voor elkaar geboren zijn. Een nummer over liefde die na al die jaren alleen maar groeit en onvoorwaardelijk is. ‘Topmoment’ is een Nederlandse bewerking van Matthias Reim’s ‘die Leichtigkeit des Seins’ uit 2014 waar Herbert een zeer persoonlijke tekst op schreef. En ook de hoes van de single is er één met een persoonlijke toets: de trouwfoto van Elke en Herbert staat op het hoesje. Dit jaar zijn ze exact 20 jaar getrouwd… Voor Herbert een topmoment!

“De voorbije maanden hebben m’n producer Peter Keereman en ik er alles aan gedaan om onze grenzen te verleggen met één doel: een verrassend album uitbrengen tegen de lente,” steekt Herbert van wal. ” Straks, op 1 maart, hoop ik de fans te verrassen. Ik sta te popelen om mijn nieuwe album voor te stellen.”

‘Topmoment’ is vanaf nu beschikbaar als download op iTunes. Het album ‘Tijd’ is te koop vanaf 1 maart 2016