11/03/2016

Inagro 60/5

Inagro vzw Beitem vierde vandaag hun 5-jarige bestaan en 60 jaar ervaring. Heden tellen ze zo’n 3390 geregistreerde leden waarvan iets meer dan 2000 landbouwers hun bedrijf linken met Inagro. Momenteel werken zo’n 180 werknemers bij Inagro en zijn ze volop bezig met het onderzoek naar aardbeien en eetbare paddestoelen.

Recent deden ze nog investeringen in extra serres en tools voor de labo’s. In 2014 behaalde men  ISO 14001:2004 waarmee ze duidelijk maken dat ze ernstig bezig zijn op het vlak van milieu.

Directrice Mia Demeulemeester stelde alvast dat ‘Smart farming’ de toekomst is. Waarin technologie de landbouwer niet zal vervangen maar verder zal ondersteunen in zijn taak. Drones worden reeds volop gebruikt om zicht te krijgen op de gewassen en gerichte actie’s te nemen op bepaalde probleem zone’s.