22/04/2016

Inksane de trendsetter voor tattoos opent zijn deuren voor de pers.

Eerder deze week zagen we tatoeage artiesten Kenny en Vincent nog in het spraakmakende één-programma Beroepen zonder grenzen. Waar ze in Cambodja een andere manier van de kunst leerden.

Het proces:

 1. Het ontwerp

  De klant heeft meestal een idee van wat hij ongeveer wenst. Op deze basis maakt de artiest een voorstel.

 2. Blauwdruk

  Eerst wordt de huid ontsmet en indien nodig van de hinderende haargroei ontdaan. Daarna wordt er een blauwdruk op het lichaam aangebracht. Dit gebeurt zeer zorgvuldig en dient als patroon voor het echte werk. De klant kan nu al even kijken of het is wat hij in gedachten had.

 3. Tatoeëren

  Afhankelijk van artiest en soort wordt er onmiddellijk gewerkt met echte inkt. Deze wordt in de middelste huidlaag aangebracht, bovenste huidlaag zou de inkt immers niet behouden, de onderste is te vet en loopt de inkt in uit. Oldschool wordt bijvoorbeeld eerst de lijnen gemaakt en daarna ingekleurd. Kiest de klant voor een vrij groot werk dan gaat de plaatsing door in diverse sessies. Deze sessies volgen de dag na de eerste. Bijvoorbeeld bij een nu zo gekende sleeve kunnen er diverse dagen tussen zitten maar wordt er geen verbinding gemaakt met de vorige tot deze volledig is genezen.

 4. Nazorg

  Dit is heel belangrijk om geen ontstekingen te krijgen en mooi wond genezing te bekomen. De klanten krijgen de nodige producten hiervoor mee.

Thema’s:

Tijdens de persdag kregen we de kans om zo’n  10 ‘workstations’ te bezoeken. Elk eilandje had ander thema , van horror tot realistische foto’s. Alle stappen van tatoeages waren te zien, het voorbereiden, tekeningen maken op basis van wat de klant vraagt en daarna de tatoeage zelf plaatsen. Ook de nazorg wordt zeker niet vergeten.

Enkel details: