18/05/2016

Herbert eert Jack Jersey met ‘Godenkind’

Goed. Zeer goed. Dat is het korte en bondige antwoord op de vraag hoe het gesteld is met de carrière van presentator en zanger Herbert Verhaeghe. De muzikale carrière van de man zat al een tijdje in de lift, maar nam sinds de single ‘Topmoment’ een hoge vlucht. Het album ‘Tijd’, dat Herbert begint maart uitbracht, deed daar nog een schepje bovenop. En met de zwierige bewerking van Jack Jersey’s ‘Silvery Moon’, kondigt de zomer zich veelbelovend aan voor de West-Vlaamse zanger.

‘Tijd’, het album dat Herbert begin maart de lucht in gooide, telt heel wat nummers met een stevig hitpotentieel. ‘Topmoment’, de single die het album vooraf ging, was daar alvast een mooi voorbeeld van. Het nummer liet meteen ook een totaal andere Herbert horen; wat ruiger, wat gedurfder. Een berekend risico maar wel ééntje dat door de fans werd geapprecieerd. Meer nog: muziekliefhebbers die Herbert nog niet hadden ontdekt, leerden hem dankzij ‘Topmoment’ kennen. Mission accomplished!

Voor z’n nieuwe single ‘Godenkind’ koos Herbert voor een Nederlandstalige bewerking van een oude hit van Jack Jersey. ‘Silvery Moon’ was een hit halverwege de jaren ’70. Herbert pikte het nummer op toen hij in het Spaanse Tossa De Mar was. De Spaanse zon en wat tequilla waren voldoende om zijn inspiratie aan te wakkeren.

Toch was het op plaat zetten van ‘Godenkind’ verre van evident. De muzikale catalogus van Jack Jersey wordt beheerd door zijn dochter, Monique de Nijs. Voor zijn bewerking had Herbert dus haar goedkeuring nodig. Zonder te weten of die er al dan niet zou komen, nam Herbert ‘Godenkind’ op. Groot was zijn opluchting toen hij net voor ‘Tijd’ uit zou komen, goedkeuring kreeg van Monique. Meer nog: Monique was zo onder de indruk van Herbert’s Nederlandstalige bewerking van ‘Silvery Moon’, dat ze prompt haar complimenten overmaakte.

Met ‘Godenkind’ heeft Herbert dus alle troeven voor een geslaagde zomer in handen. Een zwierig nummer, een knappe tekst, toffe en zomerse arrangementen,… ‘Godenkind’ zou voor Herbert wel eens hét geschenk van de goden kunnen zijn!

‘Godenkind’ is vanaf vandaag beschikaar op iTunes, maar kan je ook terugvinden op het album ‘Tijd’ (en dan kan je meteen genieten van alle songs die de signatuur van Herbert dragen). En voor wie alvast in de juiste stemming wil komen, hieronder vind je de videoclip die onlangs werd ingeblikt.