Herbert brengt gevoelige ode aan échte liefde

Het lijkt er sterk op dat Herbert dit najaar een versnelling hoger schakelt, want amper één maand nadat de West-Vlaamse zanger uitpakte met het opzwepende ‘Net op tijd’, heeft hij een nieuw nummer klaar. Geen poppy song deze keer maar wel een gevoelige ballade; een nummer dat helemaal kadert in deze tijd van het jaar. In ‘Een ongewone reis’ bezingt Herbert – hoe kan het ook anders – de echte liefde en daarbij hoefde hij zijn inspiratie niet ver te zoeken…

Een huwelijk van 20 jaar, drie schatten van kinderen en een verstandhouding waar menig koppel terecht jaloers op mag zijn: het vormde de grondslag voor de nieuwe single van Ment TV-gezicht en Radio 2-presentator Herbert Verhaeghe. ‘Een ongewone reis’ vertelt het verhaal van een échte liefde of zoals Herbert het zo mooi bezingt: “Een ongewone reis, dwars door het paradijs, waar jij en ik vertrouwen op elkaar…”

De melodie van het nummer zal velen ongetwijfeld bekend in de oren klinken en dat is geen toeval. Voor ‘Een ongewone reis’ ging Herbert de mosterd halen bij Chris De Burgh. In 1994 bracht De Burgh het nummer ‘Here is your paradise’ uit. De melodie sprak Herbert meteen aan, hij ging aan de slag en met zijn eigen huwelijk als bron van inspiratie vloeide niet veel later de tekst van ‘Een ongewone reis’ uit z’n pen.

‘Een ongewone reis’ is één van de tracks uit het album ‘Tijd’ dat Herbert dit voorjaar uitbracht. ‘Tijd’ is zonder meer één van de meest succesvolle albums uit Herbert’s carrière want alle singles uit de plaat haalden moeiteloos de Ultratop hitlijst. En dan hebben we het nog niet gehad over de airplay die de singles én het album kregen op zowel de nationale als de landelijke radiostations. ‘Een ongewone reis’ vormt trouwens het sluitstuk van het ‘Tijd’-verhaal.

Een goed nummer komt met een sprekende videoclip. Op een mooie najaarsdag trok Herbert samen met zijn vrouw Elke en een rits figuranten naar ‘Purfruit’, een feeërieke pluktuin in Oeselgem. Het verhaal van de clip ligt in het verlengde van dat van het nummer: de liefde in al haar facetten. Liefde voor je partner, je vrienden, je familie… ‘Een ongewone reis’ wordt gedragen door een sfeervolle clip met slechts één centraal thema: de liefde.