27/02/2017

Verloren Herbert in nieuw, fris uptempo nummer

Ongeveer een jaar geleden bracht zanger en presentator Herbert Verhaeghe het album ‘Tijd’ uit.  De plaat bewees z’n deugdelijkheid want zowat alle singles uit het album scoorden in de hitlijsten.  In 2017 wil Herbert het nog beter doen en daarom trekken hij en z’n producer Peter Keereman deze keer alle registers open.  ‘Zonder jou’, de nieuwe single van Herbert Verhaeghe en tevens de voorloper van het album dat er in de loop van 2017 aan komt, is een muzikaal hoogstandje geworden!

Daar waar Herbert met zijn eindejaarssingle ‘Een Ongewone Reis’ de kaart van de gevoelige ballade trok, kiest hij met ‘Zonder jou’ opnieuw voor een opzwepend nummer.  De song neemt je onmiddellijk beet door z’n stevige intro, het heerlijke catchy refrein dat blijft nazinderen en een tekst waarvoor Herbert – zoals steeds – z’n inspiratie putte uit het leven van elke dag.

Wanneer je van iemand houdt, is het vaak moeilijk om zonder die persoon te leven.  Of je nu samenwoont, getrouwd bent of pas verliefd bent: je wil bij die ene persoon zijn van wie je houdt.  Wanneer je geliefde om de één of de andere reden niet bij je kan zijn, dan voel je je verloren.  Net dat aspect van verloren zijn, je onvolledig voelen wanneer je als yin je yang ontbreekt, dat bezingt Herbert Verhaeghe in ‘Zonder Jou’. 

‘Andere’ Herbert in videoclip

Herbert Verhaeghe, of je hem nu te zien krijgt als zanger of als presentator, komt steeds piekfijn voor de dag.  Haren in de plooi, gekleed volgens de laatste mode, glad geschoren…

 

In de videoclip van ‘Zonder Jou’ zullen de fans een totaal andere Herbert te zien krijgen.  “Om visueel te onderstrepen dat ik me zonder mijn geliefde verloren voel, vonden we het een ludiek idee om me eens ongeschoren en wat ‘verwaaid’ voor de camera te brengen,” zegt Herbert. “Als ik ga optreden, wil ik verzorgd op het podium staan. Maar de persoon in de videoclip vindt het leven zonder zijn geliefde nogal moeilijk en laat zich op z’n minst gezegd nogal gaan,” lacht hij. 

 

De fans hoeven echter niet te vrezen: in de clip is gelukkig ook ruimte gelaten om Herbert in beeld te brengen zoals iedereen hem kent: fris en fruitig!

Nieuw album

Herbert Verhaeghe en zijn producer Peter Keereman willen na de albums ‘BijZoNder’, ‘Kleur’ en ‘Tijd’ de lat nog hoger leggen.  ‘Zonder jou’ is alvast een eerste staaltje van wat fans mogen verwachten van de nieuwe full-CD die midden september ’17 verschijnt.   

 

Tekstueel wordt de plaat volledig gedragen door Herbert, productioneel staat Peter Keereman weer achter de knoppen; niets aan het toeval overlatend en ervoor zorgend dat de nieuwe plaat van Herbert Verhaeghe opnieuw een muzikaal pareltje wordt.