17/04/2017

Plopsa feestelijke opening Heidiland

Deze ochtend stelde Plopsa in het bijzijn van een hoog aantal genodigden haar toekomstplannen voor. Onder hen waren onder meer Gert Verhulst, Vlaamse ministers Ben Weyts en Bart Tommelein, maar ook BV’s zoals Gilles De Bilde, Showbizz Bart en Miss België Romanie Schotte aanwezig. Tijdens de geanimeerde show ‘Plopsa, A Brand New Day’ gepresenteerd door Luc Appermont werd een blik geworpen op de toekomstplannen van Plopsa en haar komende investeringen. “De komende vijf jaar staan maar liefst 100 miljoen euro aan investeringen gepland in de huidige én in nieuwe parken. Binnen diezelfde termijn van vijf jaar hopen we de kaap van maar liefst vijf miljoen bezoekers te bereiken.”, legt CEO Steve Van den Kerkhof uit. Ze openen weldra een park in Polen op slechts 80km van de Duitse hoofdstad Berlijn. Dit park word gebouwd in samenwerking met een Belgische aannemer met poolse werkkrachten. Ook het hotel met 127 kamers goed voor 500 mensen te laten overnachten in De Panne zit in een laatste ontwikkel fase. De meest recente investering van Plopsa, namelijk de gloednieuwe themazone Heidiland, werd na afloop van de show feestelijk geopend. Dat Plopsa niet alleen investeert in zichzelf is duidelijk ze steunen het ziekenhuis in Veurne met een volledig vernieuwde kinderafdeling waar je echt als kind vergeet ziek te zijn. Tevens start Danny Verbiest een project waar kinderen hun huisdier mogen meenemen naar het ziekenhuis ook dit wordt gesteund door Plopsa. Je kan villa Samson steunen door een SMS te sturen naar 8989 met de tekst ‘SAMSON’.

Daarnaast had het Plopsa-park aan de Belgische kust nóg een reden om te feesten. Vandaag kon Plopsaland De Panne een stijging van maar liefst 20% meer bezoekers ten opzichte van vorige paasvakantie noteren. “Uiteraard zitten Heidiland en de nieuwe houten coaster Heidi The Ride daar voor iets tussen.”, verklaart Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. “De zone en bijhorende attracties zijn echte publiekstrekkers en de reacties zijn bijzonder lovend!”. Tevens viel Plopsa in de prijzen, ze werden verkozen als pretpark met de beste achtbaan, het beste restaurant en het meest kindvriendelijke park. Plopsa kan rekenen op meer dan 3 miljoen bezoekers over 6 parken en tot heden 3 landen. Tegen 2020 streven ze naar 5 miljoen bezoekers.

Ook Plopsa Coo, het Plopsa-park in de Belgische Ardennen, deed het afgelopen paasvakantie schitterend. Het park ontving afgelopen paasvakantie 35% meer bezoekers dan afgelopen jaar. “Een schitterende start van het seizoen!”, besluit Parkmanager Jean-Luc Bertrand.