31/05/2017

Bijzondere samenwerking met Janu voor Herberts nieuwe single ‘Klein Geluk’

Een artiest moet zichzelf steeds opnieuw uitvinden; zijn publiek blijven verrassen.  Het muzikaal palet is immers te rijk om steeds dezelfde kleur te gebruiken.  Herbert Verhaeghe begrijpt dat als geen ander.  Voor zijn nieuwe single ‘Klein Geluk’, gaat de zanger uit Kuurne een bijzondere samenwerking aan met harpiste Janu.

De naam Janu zal bij velen een belletje doen rinkelen.  In 1994 stond ze aan de zijde van Will Tura toen hij met ‘Hemelsblauw’ hoge ogen gooide.  Maar Janu is meer dan dat ene nummer.  Onder de vleugels van Jean Kluger bracht de uiterst getalenteerde Janu een aantal zeer succesvolle platen uit. En haar klas met leerlingen die harp volgen, zit voller dan ooit.

“Ik ben Janu altijd blijven volgen en kocht al haar platen.  Het geluid van een harp, staat voor mij gelijk met romantiek, puurheid, sereniteit,…” vertelt Herbert.  “Ik heb altijd gezegd dat ik ooit eens wat met die pure klanken wou doen.  Een eerste aanzet daartoe kwam er in 2009. Toen was ze te gast tijdens mijn allereerste concert met live-band.  Samen met Janu bracht ik toen enkele nummers.”

Na dat optreden in 2009 zaten Herbert en Janu samen om een nieuw nummer uit te werken.  En hoewel de artistieke klik er zeker was, besloten beiden dat de tijd voor een muzikale samenwerking toen nog niet rijp was… tot vandaag.  Door omstandigheden kruisten de paden van Herbert en Janu elkaar onlangs opnieuw.  De muzikale vonk sloeg onmiddellijk over met als resultaat ‘Klein Geluk’.

‘Klein Geluk’ is na de successingle ‘Zonder Jou’ het tweede voorproevertje van Herberts vijfde studio-album dat medio september verschijnt.  Het is een romantisch, herkenbaar en dansbaar nummer waar Janu’s harp een prominente plaats in krijgt.

‘Klein Geluk’, de nieuwe single van Herbert en Janu, is vanaf nu verkrijgbaar als download op iTunes.

Wie denkt dat de samenwerking met Janu zich zou beperken tot de nieuwe single van Herbert, heeft het mis.  Noem het gerust een uitgebreide artistieke kruisbestuiving: Herbert zal enkele van Janu’s nummers voorzien van een Nederlandse tekst, terwijl Janu zorgt dat enkele van Herberts hits voorzien worden van de passende arrangementen voor harp.  Uiteraard is het de bedoeling om samen op te treden. Dat doen ze deze zomer al op de Gentse Feesten.

‘Klein Geluk’, de nieuwe single van Herbert en Janu, is verkrijgbaar op Itunes .  Het nummer staat ook op de gloednieuwe DVD ‘Herbert: 5 jaar in beeld’.  Die bevat  21 clips die Herberts carrière tussen 2012 en 2017 mooi in beeld brengen.  Van ‘Yo te amo’ tot ‘Klein Geluk’.

De DVD ‘Herbert 5 jaar in beeld’ is verkrijgbaar aan de fanstand en op herbertverhaeghe.be/shop.