10/09/2017

Petsotic Expo

Zondag 10 september was het zo ver! Dan openenden de deuren van alweer de 4de editie van Petsotic Expo, een leuk en gezellig dieren evenement in Expo Schiervelde te Roeselare. Met een echte tweekoppige schildpad, een spannende frettenrace en een chique raskattendemonstratie belooftde het een erg leuke editie te worden.

Organisator Sharon Oplinus is eind 2016 naar Hongarije verhuisd, om daar een educatief centrum over (exotische) dieren op te starten, maar organiseert nog steeds het dierenevenement. Waarom? Om mensen de mogelijkheid te geven dieren van dichtbij te bekijken en in contact te komen met echte kenners. Op deze manier kunnen geïnteresseerden info over dieren verzamelen voor ze tot aankoop over gaan. Ook de aanwezigheid van opvangcentra laat mensen zien dat er veel te veel dieren worden gedumpt tegenwoordig en dat er goed moet nagedacht worden over de aankoop van zo’n dier.
De laatste jaren zijn heel veel dieren evenementen gekomen, maar ook meteen weer gegaan. Petsotic Expo hoopt nog heel wat jaren liefhebbers bijeen te kunnen brengen en bezoekers een kijkje te gunnen in de wereld van het (huis)dier.