Enkele tips vooraleer aan een shoot te beginnen.

Algemeen

Ondanks dat een zwart/wit foto veel kunstiger is dan normale foto’s, is een kleurenportfolio zeer belangrijk voor een aspirant model. Daarom is het aan te raden 70% kleurenfoto’s te laten nemen en 30% zwart wit.

Poseren voor een fotoshoot komt bij sommige mensen natuurlijk en vanzelf… Zij weten precies wat de fotograaf wil, hoe de lichtinvallen best uitkomen, welke pose het beste uitkomt voor een shot, hoe ze hun gezicht in een bepaalde uitdrukking moeten houden… Maar bij veel (beginnende) modellen is dit uiteraard niet zo vanzelfsprekend. Je kan best simpelweg eens een hoop magazines kopen en advertenties zoeken met poserende mannen en vrouwen. Waarom niet eens een tijdje voor de spiegel doorbrengen en bestuderen hoe deze modellen staan, zitten, kijken, hun gezichtsuitdrukking bestuderen, stand van de lippen, de ogen, de blik…

Wees op tijd! Fotografen hebben een strak schema en je kan maar beter op een goeie, vriendelijke basis met de fotograaf. Zal je toch even later zijn of niet in de mogelijkheid de afspraak uit te voeren breng de fotograaf TELEFONISCH op de hoogte, facebook of mail worden immers niet constant geraadpleegd.

De voorbereiding

Scheer alle zichtbare delen weg, d.w.z. oksels, benen, armen en eventueel bikinilijn. Doe het waxen en/of harsen niet op de dag van de fotoshoot zelf!! Een zeer nuttige tip zodat je er niet uitgedroogd uitziet op de fotoshoot zelf : de dag ervoor en de dag zelf genoeg water drinken. Zorg ook voor een geode nachtrust, zodat je actief kan deelnemen aan de shoot!

Zonnen

Ga nooit zonnen enkele dagen (4-tal) voor een fotoshoot want een rode huid ziet er nooit goed uit op een foto. Na het zonnen moet je ook opletten dat je geen strepen krijgt want deze strepen zijn erg zichtbaar op foto’s. Gebruik nooit zelfbruiner en ga zeker enkele dagen voor de fotoshoot niet onder de zonnebank want dit zorgt voor een te droge huid. Probeer zo egaal mogelijk te bruinen.

Strakke kleding

Draag geen strak zittende kleding voor de fotoshoot. Strakke kleding kan strepen in of op je huid veroorzaken en dat straalt niet positief uit op de foto. Indien je toch strakke kleding aan hebt, is het aan te raden deze onmiddellijk uit te trekken op de dag van je fotoshoot. Tijdens de shoot kan er vanzelfsprekend wel strakke kleding gedragen worden. Strijk steeds uw kleding voor de shoot.

Make-up

Indien er geen visagiste op de fotoshoot aanwezig is, moet je zelf je eigen make-up meenemen. Wat zeker aan te raden is : foundation, lippenstift/lipgloss, mascara, oogschaduw en wat zeker belangrijk is, is poeder tegen een glimmende huid. Als je thuis reeds de basis make-up aanbrengt, moet je zeker opletten dat je huid niet gaat glimmen. Een glimmende huid zorgt steeds voor een minder mooi resultaat op foto’s. Modellen die het niet gewoon zijn om zichzelf te schminken , wees voorzichtig en overdrijf niet met de make-up…liever te weinig dan teveel !

Kleding en accessoires

Neem altijd voldoende en verschillende kledingstukken mee: casual, een kostuum, gala kleding, jeugdige kledij en eventueel ook sexy kledingstukken. Wat je zeker ook niet mag vergeten zijn een aantal sieraden bijvoorbeeld ringen, hoofddeksels, riemen, ringen, halskettingen, …

Doe iets extra

Als je toch een portfolio laat maken, doe het dan ineens goed . Ga vooraf naar de kapper en een schoonheidssalon en/of make-up artiest . Deze zaken maken een enorm verschil tussen een middelmatige of een goede portfolio . Als je geen visagiste neemt , vergeet dan zeker niet : foundation , lippenstift ( evt. lipgloss ), mascara en oogschaduw . De make-up die je nodig hebt voor een fotosessie moet donkerder en zwaarder zijn dan je gewend bent , je komt immers bleker over op foto dan in werkelijkheid .
Bedoeling van een portfolio is dat je gezien wordt . Probeer dus geen poses aan te nemen waarbij je maar een fractie van je gezicht ziet of probeer niet op de één of andere manier bepaalde lichaamsdelen te verhullen of te maskeren . Als fotomodel moet je nu eenmaal in alle mogelijke poses goed voor de dag kunnen komen .

Bijkomende info

Mag ik roken in de studio?

Nee roken in de studio en aanhorige kamers is niet toegelaten

Waar bevindt zich de studio?

Is een kamer in onze woning die wij daarvoor hebben ingericht, omkleden kan u steeds in onze badkamer.

Is er parking voorzien?

Er is ruime parking voor de deur aanwezig.